Вибори в США. Тренд змінився: Трамп перемагає на цей момент

Шанси кандидата від республіканців Дональда Трампа на перемогу в президентських перегонах станом на 20 жовтня становлять 53%, тоді як демократки Камали Гарріс – 47%.

Вибори у США: прогноз

Про це свідчать агреговані дані проєкту 538, створеного сайтом ABC News.

"Вперше відтоді як 538 опублікував наш прогноз щодо президентських виборів віцепрезидентки Камали Гарріс та експрезидента Дональда Трампа, Трамп вирвався вперед (хоча і з дуже невеликою перевагою) над Гарріс", – зазначають аналітики проєкту.

Вони також наводять останні національні опитування, яка впливають на їхній прогноз.

Опитування щодо виборів у США

Крім того, на сайті є графік, який показує, як змінився прогноз з часом. Синя крива, яка позначає Гарріс, в другій половині жовтня пішла донизу.

Виборчі голоси
Виборчі голоси
Народне голосування
Народне голосування
Ймовірність перемоги
Ймовірність перемоги

"І все ж, слово застереження: у вас може виникнути спокуса надати великого значення тому, що наш прогноз «перекинувся» на користь Трампа, але важливо пам'ятати, що шанси Трампа не надто відрізняються від шансів Гарріс. Хоча Трамп, безперечно, здобув певну перевагу за останні кілька тижнів, кілька хороших опитувань на користь Гарріс можуть легко повернути її в «лідери» вже завтра. Наша загальна характеристика цих перегонів – що вони непередбачувані – залишається незмінною", – наголошують аналітики.

Докладніше з різними моделями прогнозування і розподілом за штатами та виборцями можна ознайомитися за посиланням.

прогноз трамп-гарріс вибори в сша

Знак гривні
Знак гривні