Поради для інформаційної кампанії в Латинській Америці

Сьогодні відбулася зустріч українських активістів на медіа із двома депутатами аргентинського парламенту, які представляють партію нового президента “Свобода наступає”. Обидва політики активно підтримують Україну.

Одна з них, яка на чверть українка, є популярною фігурою в місцевому Twitter — це Лілія Лемойне, другий Іван Дюбуа. Водночас обидва депутати є твердими прихильниками Трампа. Зазначимо, що зараз Аргентина єдина країна в Латинській Америці, яка однозначно підтримує Україну.

Політики обговорювали з українськими активістами, як просувати український порядок денний в країнах Латинської Америки. Зокрема, вони зазначили, що в Латинській Америці добре сприймаються історії про переслідування корінних мешканців України росіянами, оскільки ця тема знаходить відгук через історію корінних мешканців континенту.

Також тема викрадених Росією українських дітей резонує в аргентинському суспільстві, оскільки нагадує про сумні події часів військової хунти.

Вони також рекомендували акцентувати на тому, що співпраця Росії з Північною Кореєю сприймається в середовищі прихильників правих, лібертаріанських політичних сил, як "антизаконна". Через те, що там населення практично в рабстві, а лібертаріанці сповідують принципи особистої свободи. Такий наратив може знайти підтримку серед прихильників Трампа.

За їхніми словами, Росія активно впливає на університети, медіа та ліві партії в Аргентині, намагаючись проникнути в політичну систему та впливати на соціальний простір. Водночас китайський вплив більше зосереджений на бізнесі та вигідних контрактах.

На думку наших друзів, хоча “культурна війна” з Росією залишається актуальною, пріоритетом для українських активістів має стати міжпарламентська співпраця, робота з дружніми НГО та медіа в іноземних країнах.

Зокрема гості цікавилися, як готується українці протидіяти візиту Путіна до Бразилії? Чи налагоджений там контакт по цьому питання з українською діаспорою, дружніми до України громадськими організаціями і інфлюенсерами та медіа.

На жаль українцям, які були присутні на зустрічі не було чого сказати у відповідь. Наших ресурсів не вистачає, щоб відповідати на виклики по всьому світу.

Також депутати рекомендували активніше працювати із медіа в регіоні, бо часом медіа не представляють українську позицію, бо немає кому її озвучити. Тут на допомогу могли б прийти місцеві проукраїнські інфлюенсери, над створенням і розкруткою яких можна працювати і це коштує не дорого.

Лілія Лемойне, Депутатка Палати депутатів Національного Конгресу Аргентини,  членкиня парламентської групи "Дружба з Україною""
Лілія Лемойне, Депутатка Палати депутатів Національного Конгресу Аргентини, членкиня парламентської групи "Дружба з Україною""

Знак гривні
Знак гривні