Перевага РФ у війні проти України почне зменшуватися до кінця року, — аналітик США

Чисельна перевага Росії у війні проти України, ймовірно, почне знижуватися вже до кінця 2024 року. Росія зараз стикається з дуже серйозними труднощами на тлі великих втрат.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Про це виданню Business Insider розповів американський військовий аналітик Майкл Кофман, повідомляє РБК-Україна.

"Перевага Росії на полі бою, найімовірніше, зменшуватиметься в міру того, як ми входитимемо в цю зиму і дивитимемось далі у 2025 рік", – зазначив експерт.

Хоча Росія продовжує тиснути на Україну, Кофман підкреслив, що, на його думку, Москва не зможе довго підтримувати наступальні темпи. Він також додав, що російська техніка і ресурси виснажуються, попри поповнення втрат за рахунок старих радянських запасів.

"Росія проїдає свою радянську спадщину, і темпи виробництва техніки досить низькі порівняно з втратами на полі бою", – зазначив Кофман.

Він також звернув увагу на зміни у тактиці російської армії.

"Російські військові змушені змінювати тактику, щоб мінімізувати втрати, що знижує їхню здатність до значущих оперативних проривів", – заявив аналітик.

Крім того, Кофман вказує на ознаки напруженості в російській кампанії з набору солдатів. В останні місяці Москва пропонує новобранцям великі бонуси, що, на думку аналітика, свідчить про проблеми з вербуванням.

"За таких темпів втрат російська кампанія з набору контрактників не може йти в ногу з часом", – сказав він.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, у вересні 2024 року Росія зіткнулася з рекордними втратами в Україні. Середньодобові втрати російських військ, включно із вбитими та пораненими, досягли 1 271 людини на день.

наступ окупантів втрати ворога тактика рф знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні