"Фронт усе ближчий до Дніпра, а місто не може придбати ані дрони, ані РЕБ". Філатов заявляє про безпрецедентний тиск

Міський голова Дніпра Борис Філатов звинуватив правоохоронців у смерті свого колишнього заступника Михайла Лисенка та систематичному тиску на міську раду та її працівників. Про це він заявив у день похорон Лисенка.

Фото з фейсбук-сторінки Бориса Філатова
Фото з фейсбук-сторінки Бориса Філатова

Міський голова Дніпра заявив, що Лисенка "фактично вбили так звані правоохоронці своїми нескінченними переслідуваннями, обшуками та цькуванням".

За його словами, за останні декілька тижнів проти дніпровської міської ради розгорнуто безпрецедентну компанію зі знищення місцевого самоврядування.

"Десятки кримінальних справ, сотні обшуків, численні арешти.
Все це свавілля якимось чином дивно збігається з жахливою інформаційною компанією по дискредитації працівників та депутатів.

Фото та відео слідчих дій масово та скоординовано зʼявляються в анонімних телеграм-каналах ще до їх закінчення", – заявив Філатов.

Також Філатов заявив, що так звані "перевертні в погонах" фальсифікують докази, проводять слідчі дії без судових ухвал та підробляють експертизи. За його словами, ця ситуація триватиме й надалі.

Мер Дніпра анонсував, що наступним кроком для дискредитації міської влади стане нова кримінальна справа – цього разу щодо закупівлі квадроциклів для армії. Філатов пообіцяв надати пояснення та підкреслив, що всі придбані квадроцикли вже передані на фронт.

Він також зазначив, що міськрада через постійний тиск не може закупити дрони чи системи радіоелектронної боротьби (РЕБ).

"Фронт усе ближчий до Дніпра, а людей, котрі мають і повинні бодай щось робити, систематично витравлюють та знищують.

Скоро не залишиться жодного професійного керівника, який зможе виїхати на місце ракетного удару. Бо всі вони або відсторонені, або взагалі заарештовані", – наголосив Філатов.

Нагадаємо, що 7 жовтня помер ексзаступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. За словами позаштатного радника міського голови Дніпра Євгена Гендіна, у нього стався інфаркт.

дніпро тиск влади філатов децентралізація

Знак гривні
Знак гривні