Дрони уразили артилерійський склад у Брянській області РФ (ВІДЕО)

Вранці 9 жовтня 2024 року поблизу міста Карачев у Брянській області РФ було уражено найближчий до лінії фронту 67-й арсенал ГРАУ.

Скриншот з відео
Скриншот з відео

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко зазначив, що склад розташований всього в 114 км від кордону з Україною.

Відео з пожежею на території об’єкта опублікували російські пабліки. У Брянському відділі МНС РФ підтвердили інформацію, що на території Карачевського району регіону є детонація вибухонебезпечних предметів, повідомляє Цензор.

Як пише Мілітарний, за інформацією офіційних джерел, до атаки було залучено 12 ударних безпілотників. Росіяни повідомляють, що всі безпілотники були успішно перехоплені системами ППО, але через падіння уламків виникла пожежа на об’єкті з вибухонебезпечними елементами.

Натомість місцеві жителі повідомляють, що чули в небі біля міста звуки пролітаючих безпілотників літакового типу, які безперешкодно атакували територію артилерійського складу.

67-м арсенал ГРАУ використовує Міністерство оборони Росії для зберігання артилерійських снарядів, зенітних ракет, а також реактивних снарядів для систем залпового вогню.

Загальна площа атакованого об’єкта складає 3,5 кв. км, і, як свідчать супутникові знімки, деякі боєприпаси зберігалися просто неба з порушенням техніки безпеки.

"Ураження подібних арсеналів створює серйозні логістичні проблеми для російської армії, що суттєво знижує наступальний потенціал окупантів на загрозливих напрямках", – наголосили у Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, що 67-й арсенал біля міста Карачев став четвертим об’єктом, який був уражений ударними дронами з початку осені 2024 року.

втрати ворога атаки на території РФ дрони склади

Знак гривні
Знак гривні