Велика Британія виділила Україні близько $4,5 млрд на закупівлю озброєння: що вже замовлено

Велика Британія виділила 3,5 млрд фунтів стерлінгів (близько $4,5 млрд) на закупівлю зброї британського виробництва.

Джерело фото: mil.in.ua
Джерело фото: mil.in.ua

Про це повідомляє Міністерство оборони Сполученого Королівства.

Зазначається, що торгівельна місія Великої Британії, сформована з представників Міністерства оборони, Департаменту бізнесу та торгівлі та оборонної торгової асоціації ADS, відвідала Україну для проведення зустрічей з українським урядом та представниками промисловості.

"Це останній крок у розвитку відносин між оборонно-промисловим сектором Великої Британії та України після підписання в липні важливої угоди, яка дозволить Україні скористатися можливостями британської промисловості, залучивши 3,5 мільярди фунтів стерлінгів експортного фінансування для закупівлі подальших військових засобів", — йдеться у повідомленні.

Під час зустрічей з українськими офіційними особами британська делегація мала на меті з’ясувати, яке озброєння та техніку найбільше потребують Сили оборони.

Після цього Міністерство оборони Великої Британії буде укладати контракти з британською промисловістю від імені України згідно з отриманими потребами.

"Наші процвітаючі відносини з оборонною промисловістю символізують роботу, яка ведеться в уряді й приватному секторі з метою посилення і прискорення нашої підтримки. Поглиблюючи наші зв’язки з ОПК України, ми розширюємо власні промислові потужності, одночасно нарощуючи власні можливості України», – наголосив міністр збройних сил Люк Поллард.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що вже уклало контракти з Thales на постачання ракет для ППО та Sheffield Forgemasters на виготовлення стволів для артилерійських гармат, щоб розігріти промисловість для підготовки до подальших замовлень.

Майбутні замовлення перебувають на стадії підготовки та будуть фінансуватися Україною коштом власних резервів та 3,5 млрд фунтів стерлінгів експортного фінансування, наданих Великою Британією для підтримки військових зусиль України.

британія допомога заходу зброя для України

Знак гривні
Знак гривні