Сирени чути частіше. Кількість та час тривог зростають (ІНФОГРАФІКА)

Тривоги можуть оголошуватися звечора і тривати з перервами до самого ранку

Read in English

Кількість та час тривог у 2024 році має чітку тенденцію до зростання.

alerts2023-24

Однієї з причин подібного зростання є нарощення Росією кількості своїх ударних засобів, у першу чергу “шахедів”. Уже досить стандартним явищем стало, коли тривога в ряді областей оголошується ще ввечері, з початком зальоту “шахедів” на територію України, і потім шириться і з певними перервами може тривати до самого ранку включно.

Kyiv_alerts2023-24

Для прикладу – якщо у Київській області у 2023 році в середньому було 9 годин тривоги на тиждень, то у цьому році тижневий час тривог зріс до 15 годин.

Дещо осторонь цих тенденцій знаходився Київ, де тривоги оголошували переважно лише з підльотом російських дронів до міської території. Ще донедавна час оголошених тривог у місті відповідав минулорічному – всього 8 годин. Але у вересні вже і в українській столиці ця тенденція почала змінюватися – тижневий час тривог зріс до 12 годин.

Свій внесок у збільшення загальної кількості та часу тривог внесла й активізація поряд з прикордонними областями тактичної авіації, що активно закидує українську територію КАБами. Насамперед, звісно, йдеться про Сумську область.

Вочевидь, росіяни продовжують і далі робити ставку на посилення терору мирного населення, та намагаються такими кроками зломити його опір.

Читайте далі: «Бійці вважають мене хорошим командиром, а командування поганим». Як правильно воювати, коли людей немає

ударні дрони війна повітряні тривоги

Знак гривні
Знак гривні