ЗСУ отримали на озброєння перші тактичні броньовики "Джура" (ВІДЕО)

40 окрема артилерійська бригада нещодавно отримала перші броньовики «Джура», що були допущені до експлуатації військовими в серпні цього року.

Скриншот з відео
Скриншот з відео

Про це повідомляє Армія TV.

Бійці 40 ОАБр розповіли, що лише опановують «Джуру», випробовуючи її на складних ґрунтах. Досі вона себе добре показала на піщаній місцевості, невдовзі її можна буде випробувати на розмитих дорогах у сезон дощів.

«Їде, не боїться нічого, це добре зроблена машина для таких умов. За рахунок її малих розмірів вона непомітна, ви можете сховати її в будь-якому лісі або лісопосадці від ворожих дронів», — розповідає Віктор, механік-водій бронеавтомобіля.

За його словами, машина чудово підходить для того, щоб завезти невелику групу бійців або боєкомплект на позиції у своєму багажному відділенні.

"Броньовик досить невеликих розмірів, швидкий та маневрений, на озброєнні має кулемет. Назву для авто обрали не випадково, Джура – так називали зброєносця у козацької старшини", — розповіли репортери Армія TV.

Як пише Мілітарний, тактична 5-тонна бронемашина має забезпечити захист для бійців, що виконують задачі у прифронтовій зоні. Для цього вона оснащена потужним дизельним двигуном та легким бронюванням, що здатне зупинити уламки або кулю з легкого стрілецького озброєння.

Цей легкий бронеавтомобіль утилітарного типу розробила українська компанія НВО «Практика» на основі шасі позашляховика Land Cruiser 70.

Конструктори модифікували оригінальне шасі, встановивши на нього спеціально розроблену бронекапсулу, що захищає від автоматних куль калібру 5,45 мм (7Н10) та забезпечує захист від підриву кількох гранат під колесом або днищем.

бронетехніка зсу джура зсу

Знак гривні
Знак гривні