Gogolfest повертається. Фестиваль проведуть у Запоріжжі: що у програмі

Фестиваль сучасного мистецтва Gogolfest повертається в Україну. Цього року його вперше в історії прийматиме Запоріжжя. Фестиваль відбудеться з 18 по 20 жовтня.

Фото: Gogolfest
Фото: Gogolfest

«Цьогорічний фестиваль має на меті підтримати мешканців прифронтового Запоріжжя українськими сучасними сенсами. Це не “ентертеймент”, а глибоке переосмислення спільного досвіду та пошук нових шляхів розвитку і життя в умовах сьогодення», — пояснив Суспільне Культура директор Gogolfest Максим Демських.

Він також додав, що фестиваль цього року присвячений Покрові — "дню захисту вищими силами воїнів, що боронять свою країну, свою віру, своїх людей".

Фестиваль включатиме чотири програми: музичну, театральну, лекційну та візуальну.

У межах музичної програми можна буде почути гурти "Пиріг і Батіг", DakhDaughters, Zapaska, "ЩукаРиба", "ДваТри" ft Symonenko та Renie Cares.

У театральній програмі покажуть:

Gogolfest відкриє 9-метрова інсталяція "Посадка. Дерево пам'яті", автором є режисер та чинний військовий Дмитро Костюминський. Вона стане центральною частиною майбутнього меморіального комплексу.

Також у межах фестивалю представлять мультимедійну інсталяцію "Сховище Покрова" в укритті: можна буде послухати твори українських авторів і побачити роботи українських митців. Тут також буде інтерактивна конструкція зі старих валіз, куди кожен зможе покласти щось особливе для себе, доповнивши інсталяцію.

Як зазначили організатори, під час заходу будуть дотримані всі безпекові норми: більшість події відбудуться безпосередньо в укриттях, а інші – в будівлях, обладнаних бомбосховищами.

Детальніше з програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

гогольфест війна культура запоріжжя

Знак гривні
Знак гривні