Американська компанія локалізує виробництво дронів Switchblade 600 в Україні

Американська компанія AeroVironment підписала угоду з українською компанією щодо локалізації Switchblade 600.

Фото: mil.in.ua
Фото: mil.in.ua

Про це повідомляє "Мілітарний".

Договір уклали на DFNC2: Міжнародному форумі оборонних індустрій в Києві. Українську компанію-підписантку не називають з міркувань безпеки.

Старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу баражувальних ударних систем AeroVironment Брет Хаш зазначив, що співпраця з українською компанію буде поетапною.

“Це розпочнеться з того, що, по суті, будуть відправлені компоненти підсистем… Отже, все розпочнеться з дуже простої інтеграції. А потім з часом ми локалізуємо дедалі більше систем і вдосконалимо комплекс”, – сказав він.

Наразі договір має узгодити уряд США, над цим працюють обидві країни. На це може знадобитися  близько 9 місяців. Щодо обсягів майбутнього виробництва – цифру не називають. Водночас Брет Хаш зазначив, що це має бути кілька тисяч Switchblade 600 на рік.

Він зауважив, що українські військові використовують Switchblade 600 не так, як планувалося. Від початку ця зброя надавалася американським спецпризначенцям для ведення нерегулярних бойових дій та ураження рухомих цілей.

Українські ж військові застосовують цю зброю для ураження цілей вартістю 20-25 млн доларів, наприклад, систем протиповітряної оборони «Панцир» чи «С-300».

Також представник AeroVironment зазначив, що компанія працює над спрощенням експлуатації Switchblade.

Нагадаємо, що Switchblade 600 представлений баражувальним боєприпасом з вагою 23 кілограми й здатен знищувати цілі атакою “зверху”. Час його перебування у повітрі — 40 хвилин, під час яких дрон може подолати 40 кілометрів, а також баражувати у повітрі.

опк україна-сша дрони

Знак гривні
Знак гривні