Керівна партія Грузії використовує у своїй передвиборчій рекламі фото знищених українських міст

У Тбілісі з'явилися нові передвиборчі банери керівної партії «Грузинська мрія». З лівого боку на них зображені міста, будівлі та церкви, знищені внаслідок російського вторгнення в Україну — з написом «Ні війні!».

Джерело: Ехо Кавказу
Джерело: Ехо Кавказу

Про це пише Ехо Кавказу.

На плакатах зі світлинами руйнувань перекреслено передвиборчі номери чотирьох великих опозиційних партій і об'єднань Грузії — «Коаліції за зміни», «Єдності — Національного руху», «Сильної Грузії» і «Гахарія за Грузію».

З правого боку — об'єкти, побудовані та відновлені проросійським мільярдером Бідзіною Іванішвілі, а також вид на нічний Батумі з написом «Обери мир».

У партії «Грузинська мрія» підтвердили, що банери — частина їхньої передвиборчої кампанії, мета якої — нагадати населенню, «куди веде країну опозиція».

У керівній партії стверджують, що в разі приходу до влади опозиції на Грузію чекає війна. Цей наратив поділяє і російська влада.

Джерело: Ехо Кавказу
Джерело: Ехо Кавказу

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на цю кампанію, назвавши банери «ганебними й образливими для культури, традицій, історії та віри».

«Яке це нікчемство, так безсоромно пропонувати своєму народу плакат, виготовлений у "кузнях КГБ". "З гідністю" до пекла», — зазначила вона.

Читайте також: Відхід Грузії від НАТО. Керівництво країни просуває "нейтралітет": як реагує населення

руйнування вплив РФ грузія вибори

Знак гривні
Знак гривні