Псевдоактивіст Остап Стахів отримав підозру за двома статтями Кримінального кодексу (ФОТО)

Львівському блогеру Остапу Стахіву, який раніше отримав підозру за спроби захоплення державної влади в Україні, повідомлено про нову підозру.

Стахів і СБУ

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"За декілька місяців до початку повномасштабної війни фігурант підбурював людей влаштовувати масові заворушення та захоплювати держустанови під виглядом "руху антивакцинаторів". Перебуваючи у статусі обвинуваченого під час повномасштабного вторгнення, фігурант продовжив антиукраїнську діяльність", — йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, у соцмережах він стверджував, що російську збройну агресію нібито спричинили "треті країни", які "спровокували" РФ до повномасштабного вторгнення в Україну. Також під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах фігурант публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників, чим наразив їх на небезпеку. 

Окрім цього, Стахів організував онлайн-курси «журналістики», на яких, серед іншого, навчав своїх послідовників протидіяти мобілізації в Україні.

Читайте також: Антивакцинатор Стахів створив багатотисячну мережу зі зриву мобілізації: як вона діє

Посвідчення "журналіста"

Вартість курсів становила 7 тис. грн з одного слухача. Після завершення навчання Стахів обіцяв своїм клієнтам посвідчення журналіста міжнародного зразка.

Утім, зазначили в СБУ, замість обіцяних документів він видавав «випускникам» фіктивні посвідчення місцевої газети, яка втратила акредитацію ще навесні цього року.

Читайте також: Не Стахівим єдиним. В Україні діє цілий антимобілізаційний рух

Стахіву повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

зрив мобілізації стахів сбу підозра

Знак гривні
Знак гривні