Як українські зенітники працюють по цілях з німецького комплексу Skynex (ВІДЕО)

Військовослужбовці підрозділів протиповітряної оборони виконали практичні стрільби з зенітного артилерійського комплексу Skynex.

Фото тут і далі: пресслужба повітряного командування «Захід» ПС ЗСУ
Фото тут і далі: пресслужба повітряного командування «Захід» ПС ЗСУ

Відповідні кадри оприлюднила пресслужба повітряного командування «Захід» ПС ЗСУ.

На опублікованому відео зафіксований процес підготовки зенітно-артилерійського комплексу Skynex до стрільб.

Зокрема показано, як військовослужбовці Повітряних Сил споряджають 35-мм боєприпасами гарматну установку, працюють за пультом управління та на оптичну систему комплексу фіксують ураження повітряної цілі.

Україна отримала комплекси Skynex у межах військової допомоги від Німеччини.

Як пише Мілітарний, комплекс ППО Skynex розроблений німецькою Rheinmetall Air Defence. Батарея системи складається з чотирьох 35-мм гарматних установок, поста управління та радіолокаційної станції, яка здійснює першочергове виявлення повітряних цілей для наведення гармат.

Зенітники

Головна задача Skynex — це об’єктова протиповітряна оборона. Ці гарматні установки передусім використовуються для захисту важливих стаціонарних військових об’єктів та, зокрема, критичної інфраструктури.

ППО

Гарматні установки німецького виробництва для виявлення і наведення на повітряну ціль мають власну радіолокаційну станцію, що поєднана з оптичною системою, яка забезпечує високу точність ураження малорозмірних цілей.

ППО відео війна німеччина skynex

Знак гривні
Знак гривні