У Харкові затримали зрадника, що готував ракетний удар по своїй бригаді та втечу до Росії (ФОТО)

Служба безпеки затримала у Харкові агента РФ. Ним виявився нещодавно мобілізований 45-річний мешканець міста, якого у серпні цього року дистанційно завербувала російська воєнна розвідка.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Як повідомили в СБУ, за вказівкою росіян фігурант мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ.

В обмін на це російська спецслужба обіцяла «евакуювати» агента до країни-агресора, де він планував вступити до ворожого війська і воювати проти України.

"Для наведення вогню фігурант позначив «потрібні» локації на гугл-карті та відправив відповідний скріншот своєму російському куратору.

Також агент провів дорозвідку поблизу бойових позицій української ППО, яку рашисти сподівалися «обійти» під час ракетної атаки", – йдеться в повідомленні.

За інструкцією воєнної розвідки РФ перед ворожим обстрілом завербований чоловік мав прибути до визначеного місця на передовій, а росіяни – створити для нього «коридор» для переходу лінії фронту.

Утім співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали його на етапі підготовки до «евакуації» в Росію.

"Крім того, у ході спецоперації СБУ провела комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ, що повністю зірвало плани агресора", – повідомили в СБУ.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільні телефони, які він використовував для зв’язку з російською спецслужбою.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Переписка
Докази
Листування з куратором

держзрада сбу агенти рф харків

Знак гривні
Знак гривні