Російські склади під Тихорецьком та Октябрським майже повністю знищені (СУПУТНИКОВІ ЗНІМКИ)

Супутникові знімки атакованих Силами оборони України російських складів боєприпасів у Краснодарському краї та Тверській області засвідчили маштабні пошкодження об'єктів.

Колаж: Мілітарний
Колаж: Мілітарний

Відповідні знімки оприлюднила російська служба «Радіо Свобода».

Видання порівняло супутникові знімки складу під Тихорецьком у Краснодарському краї до і після вибуху. Там, за даними Сполучених Штатів, зберігалися північнокорейські боєприпаси, які Росія отримала від Пхеньяна.

Як пише Мілітарний, біля селища розташовані дві військові частини: в/ч 57229-41 та в/ч 01704, які ЗС РФ використовують для зберігання боєприпасів.

За інформацією від місцевих, була атакована саме військова частина 57229-41, внаслідок чого стався сильний вибух. Цей склад привернув увагу OSINT-аналітиків, які змогли виявити активну розбудову об’єкта та його використання росіянами для зберігання північнокорейських снарядів.

Люди досі знаходять уламки боєприпасів, що розлетілися під час вибухів, за 10 кілометрів від Тихорецька.

Також видання показало знімки другого ураженого Силами оборони України російського 23-го арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ (ГРАУ) в селищі Октябрський Тверської області.

У північній частині арсеналу повністю вигоріла більша частина місць зберігання боєприпасів, південну частину практично не зачепила атака. Раніше неподалік від цього місця було атаковано 107-й арсенал ГРАУ в Торопці.

Як заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, на російському складі в Торопці був знищений запас боєприпасів на 2-4 місяці. Коваленко назвав це "дуже важливим успіхом", адже це знизить інтенсивність використання озброєнь Росією.

Водночас оглядачі у західних ЗМІ пов’язують успішні атаки України на склади озброєння у Росії із закликом президента України Володимира Зеленського до швидких дій Заходу щодо військової підтримки України та проханням надіслати більше зброї у рамках "плану перемоги", який він представить у США.

"Зеленський сподівається на швидкі дії США у зв’язку з новими ударами по складах зброї в Росії", – пише агенція Associated Press. А розвідка Міністерства оборони Великої Британії назвала Торопець у Тверській області Росії "одним із найбільших складів стратегічних боєприпасів Росії, що безпосередньо підтримує її операцію в Україні", і заявила, що цей удар, ймовірно, спричинив "величезні втрати боєприпасів".

знищені склади атаки на території РФ боєприпаси супутникові знімки

Знак гривні
Знак гривні