500 українських бізнесів отримають підтримку для швидкого старту й просування на Etsy: як податися

В Україні стартує проєкт з підтримки мікро, малого і середнього бізнесу «UA Global: Etsy Start», який допоможе підприємцям запустити або збільшити продажі на маркетплейсі товарів ручної роботи Etsy.

Фото: medium.com
Фото: medium.com

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

У рамках проєкту оберуть 500 українських підприємців. Вони пройдуть навчання зі створення онлайн-магазину на Etsy, отримають стипендії на $1000 від програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", сертифікати на $100 від Etsy для просування товарів на платформі та промокоди від Укрпошти на логістичні послуги на загальну суму в $10 000, яку розподілять між учасниками.

Проєкт спрямований на підтримку мікробізнесу з метою сприяння їхньому прискореному зростанню до малого та середнього бізнесу. Він охоплює як підприємців, які не мають досвіду роботи з експортом, так тих, котрі вже розпочали свій експортний шлях та прагнуть зростання, відкривши магазин на Etsy.

За словами першої віцепрем’єрки-міністерки економіки Юлії Свириденко, мікро, малі та середні підприємства забезпечують стійкість української економіки, створюючи дві третини доданої вартості та 80% робочих місць. 

Однією з цілей затвердженої урядом стратегії розвитку малих і середніх підприємств (МСП) на 2024-2027 роки є підтримка виходу бізнесу на нові ринки. Завдяки реалізації стратегії розвитку МСП планується збільшити кількість експортерів до понад 35 000, а обсяг експорту сягне €60 млрд, з яких €35 млрд припадатиме на ЄС. Крім цього, стратегія передбачає роботу із платформами, зокрема такими як Etsy.

З моменту запуску першого проєкту, Etsy Payments, у жовтні 2023 року до маркетплейса приєдналося понад 14 000 українських продавців. До цього українські підприємці не мали можливості відкрити магазини на Etsy. 

Для участі в конкурсі потрібно заповнити аплікаційну форму до 1 жовтня 2024 року. Відібрані компанії  буде оголошено 8 жовтня 2024 року.

підтримка бізнес економіка

Знак гривні
Знак гривні