На Закарпатті мобілізували увесь технічний персонал мистецького проєкту МУР

Працівники ТЦК мобілізували весь технічний персонал мистецького проєкту МУР перед їхньою виставою в Ужгороді.

Джерело фото: Громада Закарпаття
Джерело фото: Громада Закарпаття

Про це Громаді Закарпаття повідомили учасники проєкту.

За їхніми словами, це сталося у рамках їхніх гастролей перед виставою “Ти – романтика” в Закарпатському обласному муздрамтеатрі імені братів Шерегіїв.

Про подію представники МУР написали і на своїх сторінках у соцмережах.

«ТЦК мобілізували весь технічний склад нашої команди. Перед виставою в Ужгороді зараз. Актори збирають декорації, організатор туру стає за світлову пушку, кабелі звуку підʼєднують до місцевої системи, що робити далі по туру — ми не знаємо. Але ми дізнаємось. І вирішимо це питання. Вистава відбудеться за планом», — йдеться у дописі.

Читайте також: Що сталося зі співвласником книгарень "Плекай" та "Книжковий Лев"?

Вистава розпочалася на дві години пізніше, ніж планували. А технічна команда, як зазначають представники гурту, «прийняла присягу».

«Всупереч тому, що ми були без технічної команди, які з честю прийняли присягу — ми своїми силами змогли побудувати все, хоч і із затримкою майже у дві години», — зазначили представники гурту.

Доповнено

У коментарі hromadske представники МУР заявили, що їх технічну групу мобілізували напередодні концерту в Ужгороді, коли вони їхали до міста після вистави у Чернівцях.

Водночас Закарпатському обласному ТЦК та СП розповіли Громадському, що інформація, яку поширив проєкт МУР, не відповідає дійсності.

За словами військових, це сталося ще за день до концерту, 17 вересня, в іншому населеному пункті, а права на відстрочку від призову за мобілізацією у громадян не було.

Нагадаємо, 29 лютого український проєкт МУР випустив альбом-мюзикл про поетів Розстріляного відродження і мешканців Будинку "Слово" – "Ти [Романтика]".

Читайте також: Чому альбом-мюзикл про письменників “Розстріляного відродження” збурив культурну спільноту

мобілізація мур закарпаття

Знак гривні
Знак гривні