Прокурорам МКС показали катівні та докази тортур росіян над мирними жителями на Харківщині (ФОТО)

Представники Міжнародного кримінального суду оглянули катівні, облаштовані російськими окупантами у Харківській області, повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Фото: ОГП
Фото: ОГП

Керівниця розслідуваннями міжнародних злочинів, вчинених в Україні, від Офісу прокурора МКС Бренда Дж. Голліс разом зі своєю командою та начальником Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрієм Бєлоусовим оглянули катівні, облаштовані росіянами під час окупації Харківщини.

Всього було виявлено 25 таких місць позбавлення волі на території області. Зібрані докази свідчать про те, що до затриманих застосовували тортури, фізичне, психологічне та сексуальне насильство.

Фото: ОГП
Фото: ОГП

"Людей майже не годували та давали пити тільки технічну воду. Спилювали зуби, зв’язували зап’ястя рук  за допомогою крану з металевим гаком підіймали тіла людей у повітря, виривали нігті, застосовували струм, який подавався через дроти, прив’язані до різних частин тіла, били гумовими палицями", – йдеться у повідомленні.

Прокурори МКС продовжують розслідувати злочини в Україні, збираючи докази катувань мирних жителів у Харківській області.

Фото: ОГП
Фото: ОГП

"Основна увага має бути зосереджена на злочинцях усіх рівнів, щодо яких є достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності незалежно від рангу чи посади. Робимо все можливе, щоб злочинці відповіли за законом. Всі. І це обовʼязково буде. Питання лише часу", – заявив Юрій Бєлоусов.

катівні росіян воєнні злочини рф харківщина мкс

Знак гривні
Знак гривні