Український дрон-розміновувач "Змій" пройшов випробування: як він працює (ФОТО, ВІДЕО)

В Україні на полігоні успішно пройшов випробування безпілотник для розмінування «Змій» компанії Rover Tech.

Наземний дрон-розміновувач "Змій"
Наземний дрон-розміновувач "Змій"

У Міністерстві економіки України розповіли, що безпілотник отримав сертифікат відповідності.

Сертифікацію машини проводили фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

«Змій» може працювати в умовах низької та середньої рослинності та здатен знищувати протипіхотні та протитанкові міни, а також знімати розтяжки.

«Фактично ми отримали новий підклас машини для розмінування, яка може очищати поля від осколкових та фугасних боєприпасів, від яких найбільше страждають сапери. А можливість оперативно міняти комплектуючі, які можуть бути пошкоджені від підривів протитанкових мін, дозволяє швидко повернути машину в поле», — сказав заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Читайте також: "Витримав 16 скидів і їхав далі". Як працює екіпаж українського наземного дрона "Вепр"

«Змій» важить понад тонну і має ширину робочого інструменту 1,35 метра. Завдяки легкості машина може розміновувати до 2,5 га за день. Оператор може дистанційно керувати машиною на відстані до 2,9 км. Для розгортання чи згортання «Змія» потрібно не більше 15 хвилин, а саму машину можна перевозити на автопричепі.

У Мінекономіки наголосили, що вартість «Змія» в рази нижча за іноземні аналоги — від 14,5 до майже 20 тисяч доларів залежно від комплектації. А після початку серійного виробництва ціна може бути ще нижчою.

розмінування наземні дрони мінекономіки

Знак гривні
Знак гривні