У Чорнобильській зоні та на Поліссі знову вирують лісові пожежі (КАРТА)

У Чорнобильській зоні та на Поліссі знову вирують лісові пожежі, свідчать супутникові дані NASA FIRMS. За даними ДСНС, до гасіння пожеж залучено сотні людей та різноманітна техніка. Проте, як можна побачити з карти, взяти під контроль вогонь поки, вочевидь, не вдається.

maps

Осередки пожеж у 2020 та 2024 роках

Як свідчать супутникові дані, осередки вогню зосереджені у тих самих місцях, що і в 2020 році, коли пожежі набули майже катастрофічних масштабів. Поряд з палаючою деревиною тоді свій внесок у пожежі зробили і висохлі торфовища. Зараз площа пожеж є дещо меншою, але простежується тенденція до їх поширення.

Нагадаємо, у квітні 2020 році лісові пожежі у Чорнобильській зоні відчуження охопили майже півтисячі квадратних кілометрів. Попри те, що до їх гасіння були залучені сотні людей та різноманітна техніка, включно з вертольотами, їх ліквідація тривала цілий місяць.

Охороною від лісових пожеж займаються відповідні станції при лісництвах. Там хронічно бракує грошей і елементарного обладнання. Та аби адаптуватися до життя в умовах посух і все більшої спеки, потрібно створювати більш серйозні структури й команди лісових пожежників.

Детальніше про те, як поширюються лісові пожежі, та що потрібно змінювати аби їх гасити ефективніше читайте у нашому матеріалі тут.

чорнобиль пожежі клімат

Знак гривні
Знак гривні