У Південній Кореї розслідують причетність Telegram до поширення дипфейкової порнографії

Поліція Південної Кореї розслідує діяльність Telegram на предмет його потенційної ролі у поширенні дипфейкової порнографії після сплеску таких злочинів у країні.

Фото: businessinsider.com
Фото: businessinsider.com

Про це пише SCMP.

Поліція Південної Кореї розпочала розслідування після громадського та політичного обурення щодо дипфейкової порнографії за участю південнокорейських жінок. Місцеві ЗМІ повідомляють, що такий контент часто трапляється в чатах Telegram.

Минулого тижня влада Південної Кореї пообіцяла посилити боротьбу з дипфейками із сексуальною експлуатацією, що збіглося у часі з французьким розслідуванням справи засновника Telegram Павла Дурова.

Південна Корея є країною, яка найбільше страждає від дипфейк-порнографії, оскільки її співачки та актриси становлять 53% осіб, які фігурують у таких підробках, згідно зі звітом американського стартапу Security Hero, що спеціалізується на захисті від крадіжки особистих даних.

Поліція країни заявляє, що кількість справ про дипфейк-злочини, які вони розслідували цього року, зросла до 297. Це порівняно зі 156 за весь 2021 рік, коли дані були вперше зібрані. За їхніми словами, більшість жертв і злочинців – підлітки.

Окрім заклику до соціальних мереж активніше співпрацювати у видаленні та блокуванні такого контенту, медіарегулятор Південної Кореї звернувся до французької влади з проханням про регулярну співпрацю у розв'язанні проблем, пов'язаних з Telegram.

Крім того, уряд Південної Кореї заявив у п’ятницю, що наполягатиме на жорсткіших законах, щоб вважати покупку або перегляд дипфейків із сексуальною експлуатацією кримінальним діянням.

дипфейки порнографія телеграм південня корея

Знак гривні
Знак гривні