Скільки новобранців поповнили армію РФ в першому півріччі 2024-го (ГРАФІКИ)

Старший науковий співробітник Німецького інституту міжнародних відносин та безпеки Яніс Клюге опублікував розрахунки щодо ймовірної кількості новобранців у російській армії за перше півріччя 2024-го.

Експерт зазначає, що дані про федеральні витрати Росії свідчать про збільшення набору в другому кварталі порівняно з першим. В середньому 1 000 росіян записувалися до армії щодня.

Клюге посилається на статтю російського опозиційного видання "Важные истории", в якій оцінюється кількість новобранців на основі витрат федерального бюджету на бонуси за укладення контракту із ЗС РФ.

Журналісти підрахували, що в першому кварталі 2024 року премії були виплачені 73 400 особам. У другому кварталі 2024 року Росія витратила 18,1 мільярда рублів на федеральні бонуси. Це означає 92,9 тисячі нових контрактів.

Набір у армію РФ

Клюге пише, що дані бюджету свідчать про те, що в першій половині 2024 року було підписано 166 000 нових контрактів.

Російський набір на основі федерального бонусу. Сині — бонус армії, помараневим — бонус нацгвардії (млрд, руб). Загальна кількість нових контрактів (праворуч)
Російський набір на основі федерального бонусу. Сині — бонус армії, помараневим — бонус нацгвардії (млрд, руб). Загальна кількість нових контрактів (праворуч)

"Важливо підкреслити одне застереження: час, коли починається новий контракт, і час, коли витрачаються федеральні гроші на премію за його укладення, можуть не збігатися.

Хоча квартальні дані, ймовірно, дають досить точну картину загальних результатів російського набору, будь-які короткострокові зміни слід сприймати з обережністю", — підсумовує аналітик.

контрактники втрати ворога армія РФ війна

Знак гривні
Знак гривні