Як виглядає польова кухня-трансформер для ЗСУ, виготовлена в Україні (ФОТО)

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання у ЗСУ польову модульну кухню МК-500 вітчизняного виробництва.

Тут і далі фото Міноборони
Тут і далі фото Міноборони

Ця кухня призначена для приготування їжі в польових умовах для військовослужбовців чисельністю до 500 осіб.

У Міноборони розповіли, що нову модульну кухню для потреб Збройних Сил України виготовили на одному з вітчизняних підприємств ОПК.

За основу для виробу українські інженери взяли 20-футовий морський контейнер. Тому до місця виконання завдань кухню доставляють на причепі або автомобільному базовому шасі, яке має стандартні кріплення для такого габаритного вантажу.

Польова кухня

«До слова, модульна кухня сама «знімає» себе з платформи за допомогою гідродомкратів. Термін розгортання польової кухні з усіма робочими місцями та устаткуванням — 2 години. Працює в такому модулі одночасно 6 кухарів», — зазначили у МОУ.

Використовувати такі модульні кухні можливо в умовах зруйнованої інфраструктури життєзабезпечення, цілодобово, незалежно від пори року та погодних умов.

Кухня добре обладнана

Для автономності роботи модульна кухня має все необхідне обладнання: насосну станцію, дренажний насос для відкачування відходів, кондиціонери, каналізаційний жировловлювач, витяжні системи для кухонного обладнання, пароконвектомати, електричні плити, холодильники тощо. А також дизель-генератор.

Наразі у військах вже є понад 20 таких польових модульних кухонь.

Весь фарш

Нагадаємо, Міністерство оборони також розробляє нові сухпайки для військових відповідно до релігійних, медичних та етичних потреб військових.

Нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розробки та затвердження асортименту. 

зміни у війську зсу харчування міноборони

Знак гривні
Знак гривні