"Укренерго було останнім форпостом". Зеркаль про встановлення тотального контролю влади над енергетикою

Дипломатка й експертка з питань енергетики Лана Зеркаль заявила, що причина звільнення голови Укренерго Кудрицького криється у бажанні влади встановити тотальний контроль за всією енергетичною сферою.

"Точніше, над грошовими потоками в цій сфері", — написала вона на своїй фейсбук-сторінці.

За її словами, атаки на Укренерго тривають ще з 2021 року, коли приєднання української мережі до ENTSO-E ще потрібно було виборювати.

"Все, що відбувалося останні три роки, весь тиск, про який написали незалежні представники Наглядової ради, все це зайвий раз доводить: методи та способи управління часів Януковича, школа Льовочкіна та інших «героїв» активно використовуються командою чинних «ефективних» менеджерів.

І світ для них ділиться за принципом «хто не з нами, той проти нас». І жодні негативні наслідки для країни — дефолт чи втрата грошей — не впливають на бажання тотально рулити всім", — зазначила Зеркаль.

Експертка з енергетики наголосила, що Укренерго було останнім форпостом незалежного управління серед державних підприємств сектору. Консолідація енергетичної сфери України завершена, констатувала вона.

Кудрицький і Зеркаль. Фото: Lana Zerkal/Facebook
Кудрицький і Зеркаль. Фото: Lana Zerkal/Facebook

"Війна обмежила наші свободи, але це не означає, що ми маємо толерувати непрофесійність, відверту брехню та залякування вигаданими кримінальними справами. Так, система завжди буде намагатися повернутися до звичного modus operandi.

Щоб подолати систему зразка Януковича-Льовочкіна та дизайном росіян нам необхідно довіряти одне одному, жити за принципом «хто не проти нас, той з нами», об’єднуватися", — написала Зеркаль.

Вона додала, що творити зміни можна у межах Ukraine Facility Platform — міжнародної платформи бізнесу та громадянського суспільства, відкритої для ідей, ініціатив та проєктів.

енергетика громадянське суспільство зеркаль контроль укренерго

Знак гривні
Знак гривні