Російський удар балістикою по Полтаві: багато загиблих і поранених, ще є люди під завалами

Російські війська вдарили двома балістичними ракетами по одному з навчальних закладів Полтави, частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Наразі відомо про 47 загиблих, ще 180 людей поранено. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Фото з тг-каналу Лачен
Фото з тг-каналу Лачен

"Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку", — повідомив Зеленський.

За його словами, люди опинились під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. Є багато загиблих.

У Міністерстві оборони паралельно заявили, що "сьогодні Полтава переживає страшний день". Там також підтвердили, що росіяни завдали удару по навчальному закладу міста.

Свідок удару, що вижив і був поранений, розповідає про те, що в місці удару військові проходили навчання, скрізь ходили строєм і по формі, проводилися також регулярні шикування.

"За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища", — пояснили у відомстві.

Там проінформували, що частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів. Зараз рятувальники продовжують роботу.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, оперативні служби працюють на місці ворожого удару по навчальному закладу в Полтаві.

"Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади.

Поліція проводить поквартирний обхід — перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно", — розповів Клименко.

Раніше членкиня Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепка "слуги народу" Мар'яна Безугла натякнула на те, що сьогодні російські війська вдарили по місцю шикування у Полтаві.

Оновлено о 17:00

Як повідомила перша леді України Олена Зеленська, кількість загиблих у Полтаві зросла до 47. Ще 206 людей поранені.

Оновлено о 17:55

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону повідомив, що внаслідок ракетного удару по Полтаві 49 осіб загинули, а 219 зазнали травм.

Оновлено 4.09, о 9:15.

Як повідомила речниця рятувальників Полтавщини Світлана Рибалко, кількість загиблих зросла до 52, із них 22 були деблоковані з-під завалів. Також 271 людина поранена.

ракетний удар загиблі поранені Полтава

Знак гривні
Знак гривні