Наслідки масованої ракетної атаки 26 серпня в українських містах

15 областей постраждали сьогодні внаслідок російської масованої атаки. Ворог застосував різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, «Кинджали». Є поранені та загиблі, про це заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. Пізніше Президент України Володимир Зеленський додав, що Росія запустила понад сотню ракет різного типу та понад сотню дронів типу "Шахед".
Ключові цілі сьогоднішньої атаки - енергетична інфраструктура. «Укренерго» вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоб стабілізувати систему.

Росіяни застосували різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, "Кинджали".

Керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко підтвердив інформацію про російський удар по греблі Київської ГЕС, додавши, що загрози руйнування немає, зруйнувати греблю ракетами неможливо.

Вибухи, зокрема, чули в Одеській, Дніпропетровській, Волинській, Івано-Франківській, Запорізькій та Львівській областях. А також у Харкові, Львові, Вінниці, Хмельницькому та Кропивницькому.

Відомо наразі про чотирьох загиблих та 19 поранених.

У Києві та інших містах були проблеми зі світлом та водопостачанням, є перебої в роботі Укрзалізниці.

Укрзалізниця

"Всі рейси, які тимчасово зупинились у зв'язку зі знеструмленнями, вже підхоплені резервними тепловозами та продовжують рух, - йдеться в офіційному повідомленні Укрзалізниці про наслідки ворожої атаки.
- На жаль, є влучання в обʼєкт залізничної інфраструктури у Сумській області. Пошкоджено контактну мережу та будівлі, поранено помічника машиніста. Його госпіталізовано, загрози життю немає.

Деякі вокзали, які також були знеструмлені через відключення у міських мережах, вже переведені на резервні генератори та використовуються як пункти незламності для містян, де можна підзарядити гаджети та перечекати в укриттях до відбою тривоги.

Приміські електропоїзди у деяких регіонах їдуть із затримками. Відхилення від графіку зібрані на порталі Укрзалізниці.

Пасажирів, які не встигли на потяги через тривалі повітряні тривоги, залізниця обіцяє забирати з тими ж квитками на наступні рейси аналогічного напрямку протягом доби.

Житомирщина

"Водопостачання призупинене. Місто - без електроенергії. Працюють ДСНС, наші служби, - повідомив мер Житомира - Микола Сухомлин. - Поки що не можу дати інформацію, коли буде електроенергія, але у разі критичної ситуації будемо діяти наступним чином. Одразу після відбою тривоги водоканал на генераторах почне подавати воду на дві години, щоб люди могли створити резерв. Після цього буде припинено водопостачання, пізніше вода буде увечері та наступного ранку протягом трьох годин".

Одещина

ДСНС в Одеській області ліквідовує наслідки російської атаки. Фото: ДСНС Одеської області
ДСНС в Одеській області ліквідовує наслідки російської атаки. Фото: ДСНС Одеської області

«Внаслідок атаки четверо людей отримали поранення, серед них - 10-річний хлопчик. Троє постраждалих, зокрема й дитина, госпіталізовані у стані середнього ступеня важкості», - повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Внаслідок падіння уламків ракет пошкоджені приватні будинки та велика кількість автотранспорту. Також в Одеському районі є збої в електропостачанні.

Луцьк

Рятувальники ліквідовують наслідки російського ракетного удару в Луцьку. Фото: ДСНС Волинь
Рятувальники ліквідовують наслідки російського ракетного удару в Луцьку. Фото: ДСНС Волинь

У місті внаслідок російської ракетної атаки, за даними міської влади, одна людина загинула, ще пʼятеро постраждали. 5 людей, 1 людина загинула», - йдеться в офіційному повідомленні. Пошкоджено житлові будинки та інфраструктурний обʼєкт, є перебої з електропостачанням.

Рятувальники ліквідовують наслідки російського ракетного удару в Луцьку. Фото: ДСНС Волинь
Рятувальники ліквідовують наслідки російського ракетного удару в Луцьку. Фото: ДСНС Волинь

Львівщина

"Ворог атакував енергетичні об'єкти на Львівщині. Через це у Львові та області частково виникли перебої з електропостачанням. Деталі згодом", - повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

"Через влучання в області у Львові можуть виникнути перебої з водопостачанням, допоки підстанції не перейдуть на резервне живлення. Також можливі перебої електроенергії", - написав він.

Київщина

На Київщині, за даними керівника ОВА Руслана Кравченка, пошкоджено приватні будинки у чотирьох районах внаслідок падіння уламків.
Відомо, що поранення отримали троє людей, серед них пʼятимісячна дитина.
У Києві виникли проблеми з водопостачанням та електроенергією.

обстріл атака ракети блекаут

Знак гривні
Знак гривні