Арешт засновника Telegram Павла Дурова. Що відомо станом на зараз?

Засновника й гендиректора Telegram Павла Дурова затримали учора ввечері в аеропорту Ле-Бурже в передмісті Парижа.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Дуров був зареєстрований у картотеці розшукуваних осіб і прибув з Азербайджану. Франція раніше видала ордер на його розшук.

Слідчі вважають, що відсутність у Дурова співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram, роблять його співучасником наркоторгівлі, педофільських злочинів і шахрайства, йдеться в публікації. 

У Франції звинувачують Дурова в тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання Telegram обміну повідомленнями своїми підписниками, не здійснював модерацію сервісу і не співпрацював зі слідством.

"Досить безкарності Telegram", — сказав один зі слідчих, який був здивований тим, що мільярдер, знаючи, що його розшукують у Франції, все одно вирішив приїхати до Парижа. "Можливо, через почуття безкарності", — припустило одне з джерел, близьких до справи.

Зазначається, що уже сьогодні він має постати перед слідчим суддею перед можливим пред'явленням обвинувачення за цілу низку злочинів.

Криптовалюта Дурова

Падіння криптовалюти Павла Дурова
Падіння криптовалюти Павла Дурова

Криптовалюта Toncoin, яку використовують у Telegram та співзасновником якої є Павло Дуров, різко знизилась у ціні після новини про арешт співзасновника у Франції.

Так, за майже 12 годин ціна Toncoin опустилась з 6,72 дол за одну монету до 5,38 дол за монету, або майже 20%.

При цьому, криптовалюта продовжує падіння.

криптовалюта шахрайство тероризм арешт педофілія Дуров

Знак гривні
Знак гривні