11919 прильотів за час війни, або 26 в день. Генштаб оприлюднив дані про обстріли ракетами і безпілотниками

За даними нашого Генштабу з початку війни і по 29 серпня 2024 року Росія запустила по Україні 23 624 ракет та далекобійних дронів. З них 11 919 влучили по нашій території і вибухнули. Решту 11 705 вдалося збити, але часом є руйнування і від уламків. В середньому Росія робить по 26 запусків щодня, з яких половина - гарантовані прильоти.

На першому місці за кількістю запусків - БпЛА "Шахід" та "Ланцет" - 13 315 штук. Генштаб об’єднав їх в одну категорію, але Шахедами ворог б’є глибоко в тил, а Ланцетами по військових на лінії фронту. Більшість Шахедів збивається, натомість Ланцети збивати важко, від них захищаються, або натягуючи металеву сітку над ціллю, або збивають із стрілецької зброї чи дробовиків на підльоті.

З ракет ворог найбільше випускає С-300, С-400. Головне їх призначення – збивати літаки, але є і режим удару по наземних цілях. В цьому випадку С-300/400 не точна, але з моменту запуску до прильоту приходить дуже мало часу і їх практично не збивають. В Росії величезний арсенал цих ракет і вони їх не економлять.

Оскільки радіус дії не великий, то їх використовують і для терору прифронтових та прикордонних міст і для ударів по частинах і логістичних вузлах, які знаходяться неподалік фронту.

На графіку нижче кожна точка відповідає одному влучанню.

dots
mob_dots

шахеди інфографіка обстріли с-300 безпілотник ракети

Знак гривні
Знак гривні