Поки Україна досягає успіхів у Курську, Росія захоплює нові території на Донеччині, — Politico

Після початку операції в Курській області РФ на окремих ділянках фронту в Україні погіршилася ситуація.

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Про це пише Politico.

Видання відзначає успіхи Сил оборони на Курщині. Зазначається, що українські війська закріпилися в Суджі, адміністративному центрі Суджанського району Курської області, і просунулися на кілька кілометрів углиб російської території. Вночі виконуючий обов'язки губернатора області Олексій Смирнов повідомив у телеграмі про евакуацію Глушковського району Курська з населенням 20 000 осіб.

Politico пише з посилання на своє джерело в СБУ, що у середу Україна захопила в полон 102 російських солдатів у Курській області — і це рекордна кількість за один день.

Читайте також: На Курщині рота солдатів РФ здалась у полон: понад 100 військових поповнили обмінний фонд (ФОТО, ВІДЕО)

Видання нагадує заяву президента України Володимира Зеленського про те, що захоплення російських військ було однією з ключових цілей операції, щоб поповнити «обмінний фонд» військовополонених.

"Зараз Київ розглядає можливість створення військових комендатур у Курській області, щоб безпечно евакуювати цивільне населення та пропускати гуманітарні вантажі", — йдеться у матеріалі.

Однак, наголошує Politico, хоча успіхи несподіваної Курської операції й підвищили моральний дух українців, російські війська завдають удару у відповідь, захоплюючи нові території на Донеччині.

Від початку Курської операції ситуація на окремих ділянках фронту в Україні погіршилася, кажуть військові.

Так, речник 110 окремої механізованої бригади (дислокується в Покровському районі Донеччини) Іван Секач заявив: "Я б сказав, що на нашій частині фронту ситуація погіршилася. Ми отримуємо ще менше боєприпасів, ніж раніше, і росіяни тиснуть".

Politico зазначає, що, згідно з даними DeepState, протягом останньої доби окупувала села Желанне та Орлівка, а також просунулася в напрямку Нью-Йорка, Красногорівки, Миколаївки та Журавки на Донеччині.

Читайте також: Росіяни просунулися на Покровському напрямку й окупували два села (КАРТИ)

У Генштабі ЗСУ не підтвердили та не спростували це повідомлення. У зведеннях Генштабу заявляють, що у цих районах тривають бої, найбільше атак РФ відбувається на Покровському напрямку.

стратегія битва за донбас курська операція наступ на сході

Знак гривні
Знак гривні