Росіяни просунулися на Покровському напрямку й окупували два села (КАРТИ)

Російські війська продовжують просуватися на Донеччині, найскладнішою обстановка залишається на Покровському напрямку.

Як пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW), російські війська нещодавно здійснили підтверджене просування в напрямку Покровська на тлі бойових дій, що тривали 14 серпня.

Зокрема, росіяни просунулися на північ від Новоселівки Першої та на північний захід від Желанного (обидва на південний схід від Покровська), відповідно.

Зазначається, що ЗС РФ також продовжували наземні атаки на північний схід від Покровська біля Малинівки; на схід від Покровська біля Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля та Єлизаветівки; та на південний схід від Покровська біля Калинова, Водяного, Скучного, Карлівки, Птичого 13 і 14 серпня.

Покровськ карта

Крім того, додають у ISW, російські війська продовжували наземні атаки на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Костянтинівки, Водяного та Вугледара 13 і 14 серпня, але не зробили жодного підтвердженого просування

Також аналітики інституту пишуть, що російські війська продовжили штурмові дії під Часовим Яром, але підтверджених змін фронту не було. Російський воєнкор стверджував, що російські війська захопили висоту біля Кліщіївки (на південний схід від Часового Яру), але ISW не підтвердило візуальних доказів заявлених російських досягнень біля Кліщіївки.

"Російські війська продовжували наземні атаки поблизу Торецька; на схід від Торецька біля Північного; на південний схід від Торецька біля Залізного; на південь від Торецька біля Нью-Йорку; і на південний захід від Торецька біля Сухої Балки, але не зробили підтвердженого наступу", — йдеться у звіті.

Зазначається, що 14 серпня російські війська також продовжили наступальні дії під Сіверськом, однак підтверджених змін лінії фронту не було.

Водночас аналітики ресурсу DeepState повідомили, що російські загарбники окупували населені пункти Желанне та Орлівка Донецької області. Обидва населені пункти містяться на Покровському напрямку.

Також DeepState повідомляє про просування російської окупаційної армії у Нью-Йорку, Миколаївці, Журавці та Красногорівці.

Просування окупантів на покровському напрямку
Нью-Йорк на Донеччині
Красногорівка

Тим часом Генеральний штаб ЗСУ у свіжому зведенні повідомляє, що на Покровському напрямку наші захисники зупинили 58 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Єлизаветівка, Гродівка, Орлівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Яснобродівка та Птиче.

Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Воздвиженки та Гродівки, противник активно застосовував штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вісім атак біля Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, противник здійснив сім штурмів наших позицій неподалік Водяного і Вугледара.

На Лиманському напрямку ворог атакував 15 разів. Намагався просунутись уперед неподалік Невського, Тернів та Макіївки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 25 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували п’ять разів біля Часового Яру і Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 24 атаки в районах Північного, Неліпівки, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

битва за донбас покровськ просування карти наступ на сході

Знак гривні
Знак гривні