Найбільша атака на військові аеродроми РФ: дрони СБУ і Сил оборони атакували 4 летовища (ВІДЕО)

У ніч на 14 серпня далекобійні дрони Сил оборони та Служби безпеки здійснили найбільшу за час повномасштабної війни атаку на російські військові аеродроми — "Воронеж", "Курськ", "Саваслейка" та "Борісоглєбск".

Літаки МиГ-31К на російській авіабазі “Саваслейка”. Джерело фото: mil.in.ua
Літаки МиГ-31К на російській авіабазі “Саваслейка”. Джерело фото: mil.in.ua

Про це повідомили в СБУ низці ЗМІ.

"Далекобійні дрони СБУ та Сил оборони (ПС, ССО, Центру безпілотних систем ЗСУ, ГУР МО та інших родів військ) здійснили найбільшу атаку на російські військові аеродроми за всю війну. "Весела" нічка сьогодні була на летовищах Воронеж, Курськ, Саваслейка та Борісоглєбск", — розповіло джерело Цензор.Нет.

Джерело підтверджує, що це була спеціально спланована операція, щоб росіяни не могли використовувати ці аеродроми для ударів КАБами по лінії фронту та українських містах.

Російські воєнкори в соцмережах писали, що удар був результативним, бо російська ППО не змогла захистити ці об’єкти.

Місцеві пабліки повідомляли про 10 вибухів тільки на "Саваслейці", звідки регулярно злітають МіГи, які тероризують всю Україну повітряними тривогами.

"Чекаємо на супутникові фото із знищеними російськими винищувачами та складами", — сказав співрозмовник УП в СБУ.

За його словами, СБУ продовжує методично послаблювати авіаційну складову російської воєнної машини.

"Саме літаки поки що дають ворогу перевагу в повітрі, але ми будемо й надалі підрізати крила цим "пташкам", — додали в СБУ.

Як пише РБК-Україна, цієї ночі Росію масовано атакували безпілотники. Попри те, що Міноборони РФ звітувало про так зване "знищення" 117 дронів у восьми областях країни-агресора, так звані російські воєнкори писали про одразу три російські аеродроми, які були під ударом.

Серед них "Саваслейка", звідки часто злітають МіГ-31К, які є потенційними носіями аеробалістичної ракети Х-47м2 "Кинджал", яку українським засобам ППО важко перехопити.

Експерти DefenseExpress вже звернули увагу, що на атакованій "Саваслейці" було лише формальне ППО, а літаки стояли просто неба, втім, навіть просто знищення запасів палива — вже є дуже критичним.

Також росіяни скаржилися на пожежу в районі воронезького аеродрому та писали про атаку на летовище "Борисоглебск". При цьому про сьогоднішню нічну атаку на аеродром "Курськ" до цього часу не було відомо.

повітряна війна атака на аеродроми рф дрони авіація рф

Знак гривні
Знак гривні