Українські бійці використовують для розвідки "робособаку" (ФОТО, ВІДЕО)

Бійці підрозділу Kurt & Company зі складу 28-ї окремої бригади імені Лицарів Зимового Походу оприлюднили відео та фото, на яких вони використовують «робособаку».

Скриншот з відео
Скриншот з відео

Дрон допомагає бійцям під час боїв за місто Торецьк, що на Донеччині.

Як зазначає Мілітарний, вочевидь, «робособака» використовується для ведення розвідки, в цьому їй допомагає велика прохідність, швидкість та малопомітність.

Судячи із фотографій, дрон використовується для ведення розвідки не тільки на місцевості, а й в будівлях. На відео показано, що для ведення розвідки на місцевості дрон оснащується маскувальною сіткою.

Чотириногий дрон має камуфляжне покриття і спеціальну ручку для швидкої переноски. Фото: Kurt & Company.
Чотириногий дрон має камуфляжне покриття і спеціальну ручку для швидкої переноски. Фото: Kurt & Company.

"Такі невеликі й високомобільні дрони можуть застосовуватися для виконання широкого спектра завдань, починаючи від розвідки й логістики, закінчуючи ударними операціями.

Їхні розміри та розвинена моторика дозволяють їм швидко та непомітно пересуватися, проходити через вузькі місця, щільну забудову й густі зарослі.

Крім того, на них можна монтувати різноманітні модулі по типу маніпуляторів, датчиків, камер або навіть повноцінного озброєння", — пишуть аналітики Мілітарного.

Вони також зазначають, що у збройних силах різних держав подібні дрони вже досить давно активно використовуються як в експериментальних програмах, так і для проведення серйозних завдань.

війна технології розвідка дрони

Знак гривні
Знак гривні