Міноборони затвердило наказ про рапорти: що він змінює для військових

Наказ Міністерства оборони України про рапорти затверджено та опубліковано, повідомила заступниця міністра оборони Наталя Калмикова.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Експерти ГО «Принцип», які працювали в команді МОУ над створенням документа, пояснили для Армія.Inform, що саме регулює цей порядок.

Цей документ врегульовує гарантії щодо подачі й відстеження рапортів, їх форми та термінів розгляду. Порядок поширюється на військових МОУ, ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Важливі зміни

Терміни розгляду рапортів прямими командирами

Усні рапорти розглядаються негайно і не пізніше ніж рапорти у паперовій формі.

Паперові та електронні рапорти:

«Це зміни, які чекають сотні тисяч людей у військах. Міністерство оборони своїм опитуванням 63 тисяч військових підтвердили наші попередні дослідження, які показували критичну актуальність питання посилення гарантій розгляду рапортів. Хочу наголосити, що порядок дає гарантії як і для паперових, так і для цифрових рапортів в Армія+. Попереду багато роботи по зміні культури у військових частинах. Але революція почалася», — сказала голова ГО «Принцип» Любов Галан.

Оновлення про порядок організації роботи з рапортами вступили в дію з 8 серпня 2024 року, з моменту оприлюднення наказу. Щоб захистити свої гарантії по рапортах, військові можуть посилатися на наказ МОУ.

зміни у війську міноборони рапорти реформи зсу

Знак гривні
Знак гривні