Сили оборони контролюють щонайменше 320 км² Курської області (КАРТА)

Моніторинговий проєкт War Mapper оприлюднив оновлену карту просування українських військ у Курській області РФ станом на 11 серпня.

"Наразі підтверджено, що українські війська контролюють щонайменше 320 км² Курської області.

У деяких районах залишається значна сіра зона, оскільки необхідна подальша перевірка для підтвердження повідомлень про зіткнення", — зауважують аналітики проєкту.

Карта захоплених ЗСУ територій у Курській області

Водночас BBC з посиланням на російські ресурси пише, що ЗСУ просунулися вглиб Росії на 30 км. Як зазначає видання, це стало найглибшим і найзначнішим просуванням з моменту початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

На фотографіях, які проаналізувала BBC Verify, також видно, що росіяни будують нові оборонні лінії поблизу Курської атомної електростанції.

Зазначається, що українські військові просунулись у межах 50 км від об'єкта.

Порівнюючи супутникові знімки, зроблені 10 серпня, з фотографіями, зробленими кількома днями раніше, можна побачити кілька нових траншей, найближча з яких міститься приблизно за 8 км від станції, додає BBC.

Як пише у свіжому звіті Інститут вивчення війни (ISW), операція у Курській області дозволила Силам оборони України хоча б тимчасово перехопити ініціативу на одній ділянці фронту й продовжити протистояння на всій території воєнних дій.

атаки на території РФ зсу курська операція Карти війни

Знак гривні
Знак гривні