Українські F-16 оснащені системами раннього попередження про ракетний напад (ФОТО, ВІДЕО)

Українські багатоцільові винищувачі F-16 отримали пілони Terma PIDS+ з системою попередження про ракетний напад Hensoldt AAR-60(V)2 (MWS).

Пілон системи Terma PIDS+ на українському винищувачі F-16. Скриншот з відео
Пілон системи Terma PIDS+ на українському винищувачі F-16. Скриншот з відео

Як пише Мілітарний, їх вдалося ідентифікувати з відео, оприлюднених на офіційному каналі президента України.

Видання зазначає, що MWS забезпечує життєво важливе вдосконалення комплексу самозахисту F-16, оскільки дає змогу літаку завчасно виявляти атакуючі ракети та протидіяти ним.

MWS складається з шести датчиків і одного комп’ютера. Три датчики встановлено на кожному з двох пілонах, їх розташування забезпечує майже повне сферичне покриття довкола літака.

Комп’ютер встановлений в правому пілоні. AAR-60(V)2 передає інформацію про загрозу в систему керування протидії Terma ALQ-213 розміщеній у кабіні пілота.

ALQ-213 вибирає найефективнішу послідовність відстрілу теплових пасток з модуля Flare-Up, який розміщений у пілоні PIDS+.

Відстріл пасток відбувається під таким кутом, щоб вони стріляли по діагоналі вниз та не уразити ракету, встановлену на кінцівці крила винищувача.

Мілітарний додає, що системою данської розробки та виробництва компанії Terma оснащувалися винищувачі усіх країн-учасників Європейських повітряних сил (EPAF).

У 2018 році Данія, Норвегія, Нідерланди та Бельгія замовили пілони Terma PIDS+ з системою попередження про ракетний напад Hensoldt AAR-60(V)2 (MWS) для своїх F-16. Всі ці країни є донорами літаків F-16 для України.

F-16 ракети захист

Знак гривні
Знак гривні