Архітектурна дивовижа. Англійський сільський екобудинок зі схожим на оригамі дахом

Архітектурна студія Studio Bark прибудувала до сімейної ферми в Саффолку екологічний будинок з цікавим геометричними рішенням, пише Dezeen.

Усі фото: Jim Stephenson
Усі фото: Jim Stephenson

Сімейний будинок з п'ятьма спальнями побудований з дерева, а його схожий на орігамі дах віддає данину поваги місцевим будівлям і сільськогосподарським спорудам у сусідніх селах.

Схожий на оригамі дах

"У навколишніх селах є багато дерев'яних каркасних будівель різних архітектурних періодів з різними нахилами дахів, фронтонами, вальмами", — розповів засновник студії Вілф Мейнелл.

"Ми хочемо, щоб будівля була інтегрована в сільський простір, тому вона має двосхилий дах, але також відсилає до різноманітності дахів, що характерна для цієї місцевості", — пояснив він.

Сільська Англія

Розташована на краю долини Дедхем, визначеної як територія видатної природної краси на кордоні Ессексу та Саффолку, ділянка має розлогий ліс і пасовище, а також живоплоти і два характерних дуби.

Природа Англії

Щоб доповнити це природне оточення, будинок майже повністю вкритий облицюванням з місцевого каштана. Великі вікна будинку засклені від підлоги до стелі, щоб сім'я могла милуватися краєвидами.

Будинок всередині

Через віддалене розташування будинку Studio Bark обладнала його сонячними панелями, ґрунтовим тепловим насосом і генератором біопалива, які допомагають забезпечувати електроенергією та обігрівати будинок.

Низькотехнологічні та пасивні стратегії проєктування також є ключовою частиною Water Farm, допомагаючи зменшити вуглецевий слід від експлуатації.

архітектурна дивовижа британія екологія

Знак гривні
Знак гривні