Скандал на Олімпіаді: італійська боксерка відмовилася від бою з трансгендерною суперницею з Алжиру (ВІДЕО)

Італійська боксерка Анджела Каріні відмовилася від бою проти алжирки Іман Хеліф після 46 секунд поєдинку на Олімпійських іграх. Вона заявила, що «ніколи не відчувала такого удару», як від трансгендерної суперниці.

Joel Carrett/AAP
Joel Carrett/AAP

Про це пише Guardian.

Хеліф – одна з двох боксерок, яким дозволили битися на Олімпійських іграх, попри те, що торік її дискваліфікували на жіночому чемпіонаті світу через провал тестів на тестостерон і гендерну приналежність.

Каріні згодом розповіла, що вона вийшла з бою після того, як її вдарили сильніше, ніж будь-коли до цього.

«У мене розбите серце. Я вийшла на ринг, щоб вшанувати свого батька. Мені багато разів казали, що я воїн, але я вважала за краще зупинитися заради свого здоров'я. Я ніколи не відчувала такого удару», — сказала Каріні. Після завершення бою спортсменка розплакалася.

Спецдоповідачка ООН з питань насильства щодо жінок і дівчат Рім Алсалем висловила стурбованість тим, що сталося. 

«Анджела Каріні правильно слідувала своїм інстинктам і віддала пріоритет своїй фізичній безпеці, але вона та інші спортсменки не мали зазнавати такого фізичного та психологічного насильства через свою стать», — написала вона в X.

Тим часом прем’єр-міністрка Італії Джорджа Мелоні заявила, що «спортсменки з чоловічими генетичними характеристиками не повинні бути допущені до жіночих змагань. І не тому, що ви хочете когось дискримінувати, а щоб захистити право спортсменок змагатися на рівних умовах.».

спорт олімпіада гендерна рівність трансгендери скандал

Знак гривні
Знак гривні