Як наповнити український бюджет без підвищення податків: Пріцкер запропонувала варіант

Сполучені Штати заохочують уряд України збільшувати прибутки насамперед шляхом реформування митниці і боротьби із сірими ринками.

Пенні Пріцкер. Фото: EPA/UPG
Пенні Пріцкер. Фото: EPA/UPG

Про це заявила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, передає Укрінформ.

Спецпредставниця зауважила, що уряду України вирішувати, звідки брати доходи, вона ж із послом США Бріджит Брінк пропонувала зосередитися не на підвищенні податків, а на реформі митниці та боротьбі із сірими ринками.

«У вас є доходи, яких ви не отримуєте і які ви мали б отримати сьогодні. Зосередьмося спочатку на цьому», – сказала Пріцкер.

Вона зазначила, що пропонувала реформу митниці шляхом цифровізації, що дало б змогу запобігти будь-якій корупції.

«На сірих ринках сигарет, алкоголю або електроніки, яка може бути продана на великому ринку, також є величезне джерело прибутку. І тому ми заохочували український уряд зосередитися на цьому в першу чергу», – пояснила спецпредставниця США.

Також Пріцкер заявила, що Україні слід нарощувати атомну енергетику, щоб швидко розв'язати проблему із генерацією електроенергії через російські обстріли.

Вона нагадала, що сьогодні 50% виробництва електроенергії в Україні забезпечує саме атомна енергетика.

"У довгостроковій перспективі український уряд самостійно вирішуватиме, яким чином вироблятиме електроенергію. Але для швидкого вирішення проблеми, нарощування атомної енергетики є абсолютно раціональним рішенням, нарівні з іншими зусиллями, які докладають наші партнери", – наголосила Пріцкер.

Перебуваючи у Києві 29 липня, спецпредставниця США заявила, що це її останній візит до України. За словами Пріцкер, вимоги Конгресу обмежують її термін на посаді одним роком.

Пріцкер приїздила до української столиці разом з представниками компаній Amentum (займається глобальним проєктуванням, управлінням та інтеграцією рішень), атомної енергетичної компанії WestingHouse Nuclear та будівельної компанії Clayco.

пріцкер тіньова економіка прибуток держбюджет атомні станції

Знак гривні
Знак гривні