ЗСУ забезпечили новими мобільними автомайстернями українського виробництва (ФОТО)

Міноборони офіційно дозволило експлуатацію нової мобільної авторемонтної майстерні, розробленої фахівцями одного з підприємств українського оборонно-промислового комплексу. Ця майстерня створена для забезпечення потреб підрозділів Збройних сил України.

Нова ремонтна майстерня для ЗСУ забезпечення армії, ремонт техніки, міноборони

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

Зазначається, що новий зразок мобільної автомайстерні відзначається компактністю та значно кращою маневреністю, порівняно з наявними пересувними майстернями на шасі застарілих радянських вантажівок ЗІЛ-131.

Нова ремонтна майстерня може бути встановлена на шасі різних моделей пікапів-позашляховиків від світових виробників. 

Майстерня укомплектована інструментами та обладнанням для виконання шиномонтажних, зварювальних, автослюсарних робіт. Вона здатна заряджати автомобільні акумулятори завдяки спеціальному пристрою, а також виконувати діагностичні роботи з використанням спеціалізованого комп’ютерного обладнання.

Крім того, мобільна автомайстерня обладнана краном-стрілою з вантажопідйомністю 500 кілограмів і лебідкою з тягловим зусиллям у 5 тонн. 

У Міноборони розповіли, що певну кількість таких мобільних майстерень на шасі пікапів вже передано бойовим підрозділам.

"Ця ремонтна майстерня здатна вирішувати питання поточного ремонту та обслуговування автомобільної та бойової техніки підрозділів рівня рота-батальйон", – додали в Міноборони.

забезпечення армії ремонт техніки міноборони

Знак гривні
Знак гривні