Чому 47 бригада опинилася майже в кільці біля Прогресу і яка ситуація зараз: розповідає комбат "Маґури"

Ситуація в районі села Прогрес на Донеччині залишається важкою, хоча деякі ділянки вдалося стабілізувати та вирівняти. Сили окупантів там перевищують сили українських оборонців.

Про це в коментарі hromadske розповів командир батальйону 47 ОМБр «Маґура» Олександр Ширшин (позивний Геній).

Ситуація на Покровському напрямку в районі села Прогрес станом на 26 липня, за даними DeepState. Скриншот
Ситуація на Покровському напрямку в районі села Прогрес станом на 26 липня, за даними DeepState. Скриншот

«Якщо говорити про 47 бригаду, ми в певний момент опинилися майже в кільці, майже з усіх боків. Але ми займалися стабілізаційними діями. Що стосується інших бригад, які стояли, — нічого не можу сказати.

Чи можна було його тримати? На мою думку, можна було. Є речі, які на це повпливали, певні фактори — людські, управлінські, наявність наших сил і засобів, сил і засобів ворога, які перевищують, на жаль, нас в нормальних кількостях. І ще деякі моменти, про які я не можу говорити. Але трошки інакше б побудувати це все, деякі речі довернути, то можна було тримати», — розповідає військовий.

Він додав, що в цьому районі «були певні провали в сусідів» його підрозділу. Військові намагалися стабілізувати ситуацію. На його думку, варто було б проводити маневрену оборону та »віддати» Прогрес.

«Коли склалася така ситуація і нас відправили на стабілізаційні дії, на мою думку, це був зовсім неправильний крок. Тобто нам треба було б робити маневрену оборону, просто віддати той Прогрес, стати по іншому рубежу і закріпитися. У нас був на це час.

Через те, що наші генерали «ні кроку назад, стоїмо до останнього солдата», на жаль, ми зазнали певних втрат, яких можна було б уникнути й мати результат кращий на сьогодні, ніж ми маємо. Але, на жаль, отак от», — пояснив комбат.

Він зазначив, що ситуація залишається важкою, а втім, деякі ділянки вже стабілізували, деякі ділянки вирівняли, деякі — «продовжують сипатись».

«Я думаю, що стабілізується з часом. Питання просто, на якому рубежі», — додав Геній.

Нагадаємо, напередодні моніторингова група DeepState заявила, що військові з 31 окремої механізованої бригади потрапили в повне оточення, але змогли вирватися. Водночас в ОСУВ «Хортиця» про ймовірне оточення бійців зазначили, що коментувати ворожі дії та дії наших військ «не на часі»

битва за донбас донеччина оточення 47 бригада

Знак гривні
Знак гривні