Заяви Сирського про важливість збереження життів розходяться з ситуацією біля Прогресу

Заяви головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про важливість збереження життів бійців розходяться з ситуацією на окремих ділянках фронту, про яку розповідають військові.

Сирський часто їздить на фронт. Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine
Сирський часто їздить на фронт. Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

Сьогодні, 24 липня, у британському виданні The Guardian вийшло інтерв'ю з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським (Texty.org.ua переклали матеріал тут).

У ньому головком протиставляє свою тактику ведення бою тактиці, яку використовують російські командири, відомі тим, що жертвують величезною кількістю піхоти, щоб здобути «100-200 метрів».

«Для нас дуже важливо зберегти життя наших бійців. Ми не захищаємо руїни на смерть», — запевняє Сирський. Він каже, що не бажає «досягати цілей за будь-яку ціну» або кидати своїх людей у «безглузді м'ясні штурми».

Майже одночасно з виходом інтерв'ю стало відомо, що російські війська намагаються оточити частину угрупування Сил Оборони біля Прогресу. Бійці 1 та 3 батальйонів 31 ОМБр розповіли проєкту Deep State, що останніми днями ведуть оборону в оточенні, однак наказу на відхід немає.

"Бійці 31 ОМБр доповідають про ризики та можливі наслідки керівництву батальйонів. Останні їх підтримують, але бригадне керівництво хоче, щоб бійці і надалі сиділи в оточенні — до останнього солдата. Управління рот фактично відсутнє, адже їх командири поранені або загиблі", — описали ситуацію аналітики проєкту.

сирський життя бійців військові оточення

Знак гривні
Знак гривні