Для родини загиблого героя з Ірпеня створили будинок на 3D-принтері (ФОТО)

В Ірпені за допомогою 3D-принтера надрукували «перший в Україні» будинок для родини загиблого військового, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Фото: Михайло Федоров/Фейсбук
Фото: Михайло Федоров/Фейсбук

Росіяни знищили будинок родини Ярослава Березова під час окупації міста в 2022 році. Сам герой загинув у боях за Бахмут того ж року.

Як пояснив ірпінський міський голова Олександр Маркушин, будинок родини був недобудований, тож законодавство не дозволяло відбудувати його державним коштом або отримати сертифікат на придбання житла.

Нове житло для сім’ї захисника побудували за допомогою 3D-принтера від українського стартапу 3D UTU. Будинок площею 130 м² звели всього за дві доби роботи принтера. Дружина й діти загиблого захисника отримали житло безплатно.

"Спільними зусиллями понад сотні благодійників обладнали сучасний будинок, і Наталя з доньками заїхали до повністю оздобленої та готової до комфортного життя оселі", — розповів мер Ірпеня.

Міністр Михайло Федоров наголосив, що таке будівництво — це не тільки про швидкість та економічність. Ця технологія також дає можливість зводити енергоефективні та більш екологічні будинки.

3D принтер відновлення україни ірпінь житло

Знак гривні
Знак гривні