Спецпідрозділу Kraken постачатимуть нові німецькі дрони Maus (ФОТО, ВІДЕО)

Федеральне міністерство економіки Німеччини дозволило оборонній компанії Donaustahl виробляти та експортувати дрони Maus.

Maus зроблений по типу FPV-дрона. Скриншот з відео
Maus зроблений по типу FPV-дрона. Скриншот з відео

Як повідомили у компанії, першим безпілотники отримає український спецпідрозділ ГУР МОУ Kraken.

Платформа Maus є універсальним квадрокоптером, здатним виконувати як розвідувальні, так і ударні місії.

"Maus може використовуватися як адаптивна платформа для доставки боєприпасів як вдень, так і вночі, оскільки за потреби може бути оснащений інфрачервоним/тепловим баченням. Модульна система дозволяє операторам оснащувати безпілотник по-різному, залежно від бойової місії та цілі, яку вони хочуть вразити.

Він має ефективну бойову дальність від 5 до 7 км, швидкість вертикального підйому до 18-22 м/с, максимальну швидкість 140 км/год і може бути оснащений широким спектром корисних навантажень вагою максимум 2,7 кг. Також можливе озброєння різними типами боєприпасів", — описує характеристики сайт про допомогу Україні від Німеччини deaidua.org.

Ще одна особливість Maus — основа дрона. На відміну від комерційно доступних безпілотників, вона виготовлена не з карбону, а зі спеціально обробленої деревини.

Це робить платформу баражувального боєприпасу приблизно на 10% важчою за звичайні FPV-безпілотники, але водночас приблизно на 75% дешевшою, коли йдеться про виробничі витрати на виготовлення рами.

Зараз компанія також тестує та розробляє власне програмне забезпечення для розпізнавання на основі ШІ під назвою Vulture, яке призначене для надійного розпізнавання людей, транспортних засобів і навіть обладнання.

Система розпізнавання Vulture компанії Donaustahl
Система розпізнавання Vulture компанії Donaustahl

Торік компанія Donaustahl вже передавала обладнання для української армії. Наприклад, 117-й окремій механізованій бригаді надійшли спеціально виготовлені ампулотримачі, які використовують бойові медики для безпечного транспортування медикаментів на передовій.

kraken німеччина дрони

Знак гривні
Знак гривні