Несе вантаж до 9,5 кг і має багато функцій. Що вміє найбільший український FPV-дрон Queen Hornets (ВІДЕО)

Українська компанія Wild hornets представила багатофункціональну безпілотну платформу Queen Hornets.

Скриншот з відео
Скриншот з відео

«На початку 2024 року командир батальйону К-2 Кирило Верес звернувся до нас із проханням створити доступний FPV-бомбардувальник, який зміг би нести до шести кілограмів корисного навантаження та коштував би, як кілька звичайних дронів. Ми вирішили втілити цю ідею в життя», — розповідають розробники.

Відтоді упродовж трьох місяців інженери компанії працювали над новим дроном, після чого була запущена перша передсерійна партія. Після цього безпілотник пройшов успішні бойові випробування на фронті та пішов у серійне виробництво.

"Успіху вдалося досягти завдяки українській електроніці, яка була розроблена під час війни, та досвіду наших FPV-операторів. Наразі безпілотник на 65% складається з українських компонентів", — зазначили в компанії.

Як розповіли розробники, новий безпілотник дістав назву Queen Hornets — за аналогією з ієрархією сім'ї шершнів у природі, де все будується навколо королеви.

Queen Hornets — це багатофункціональна платформа. Він може бути бомбардувальником, камікадзе, транспортним дроном, носієм інших дронів або ретранслятора зв’язку, здатний дистанційно мінувати логістичні маршрути.

Дрон може нести вантаж масою до 9,5 кілограмів на відстань 5 кілометрів або ж легший 6-кілограмовий на 17 км. Водночас вартість одного коптера становить усього 1000 доларів США.

"Нині на фронті вже діє більше сотні Queens Hornets. Стільки ж у нас на конвеєрі. Щомісяця їх кількість зростатиме.

Понад те, в нашій лабораторії вже готується нова версія «Королеви», яка матиме нову інноваційну раму, спеціальний зв'язок та нестиме вдвічі більшу бойову вагу", — розповіли у Wild hornets.

українські розробки війна технології дрони

Знак гривні
Знак гривні