Австралія надасть рекордний пакет військової допомоги Україні: що отримають ЗСУ

Уряд Австралії планує виділити на військову допомогу Україні 250 млн доларів — це найбільший пакет з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ
Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Про це повідомляє ABC News.

Віцепрем’єр-міністр і міністр оборони Австралії Річард Марлз оголосив про пакет допомоги в останній день саміту НАТО у Вашингтоні.

Зазначається, що Австралія та інші партнери з країн Азійсько-тихоокеанського регіону, які не є членами НАТО, направили делегації для зміцнення зв’язків з Альянсом на тлі побоювань щодо китайської агресії в регіоні.

"Коли кілька років тому ми стали свідками підписання необмеженої угоди між Китаєм та РФ напередодні незаконного вторгнення РФ в Україну… Події у Східній Європі стали для нас фундаментально важливими", — заявив Марлз.

Австралійський пакет допомоги складатиметься з:

«Це не останній пакет, про який ми оголошуємо. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Україна врегулювала цей конфлікт на власних умовах», – запевнив Марлз.

Австралія також виділить певну кількість персоналу для нової структури НАТО з надання допомоги та тренування для України (NSATU).

допомога Україні австралія ракети

Знак гривні
Знак гривні