Японія передала українським рятувальникам машини розмінування Nikken (ФОТО)

Японія продовжує стійку підтримку України у сфері розмінування. Уряд Японії передав українським рятувальникам ще дві машини механізованого розмінування Nikken.

Фото: Ігор Клименко
Фото: Ігор Клименко

Як повідомив міністр внутрішніх справ України, машини передадуть підрозділам ДСНС у Запорізькій та Донецькій областях.

"З початку повномасштабного вторгнення понад 300 цивільних людей загинуло, ще більш як 680 поранено внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах. Отримана техніка та робота саперів – це сотні врятованих життів у майбутньому", – зазначив міністр, подякувавши уряду Японії.

Зараз ДСНС використовуємо 42 машини механізованого розмінування. І до кінця року третина парку спецмашин буде саме японського виробництва.

До кінця 2024-го Україна отримає від уряду Японії та агенції міжнародного співробітництва JICA 14 машин механізованого розмінування, решту 8 — до квітня наступного року. 12 з них виробництва NIKKEN, ще 10 — іншого японського виробника.

Фото: МВС
Фото: МВС

Крім того, українська делегація відвідала у префектурі Яманаші виробництво машин механізованого розмінування NIKKEN та тренінговий центр для операторів спецтранспорту.

Ігор Клименко також повідомив, що нині українські сапери навчаються у Японії, а в Україні будується ремонтна база для того, щоб швидко приводити до ладу техніку.

допомога Україні розмінування дснс японія

Знак гривні
Знак гривні