Безплатні екскурсії й обіди. Копенгаген запускає цікавий проєкт екологічного заохочення туристів

Міське туристичне управління Копенгагена запроваджує новий пілотний проєкт CopenPay. Цей проєкт заохочуватиме різноманітними нагородами такі дії, як їзда на велосипеді по місту, участь в ініціативах з прибирання або волонтерство в екологічних проєктах.

Фото : Мартін Гейберг
Фото : Мартін Гейберг

Про це пише Forbes.

Це можуть бути екскурсії по музеях, оренда каяків, безплатна кава або навіть вегетаріанський обід, приготований з місцевих продуктів. По суті, зелені дії стають валютою для отримання культурного досвіду в Копенгагені.

Оскільки багато європейських міст страждають від надмірного туризму і активно впроваджують заходи з його обмеження, данська столиця зосереджується на залученні іншого типу туристів, які більше відповідають цінностям місцевого населення.

Міккель Ааро-Хансен, генеральний директор Wonderful Copenhagen, сказав, що туризм повинен перетворитися з екологічного тягаря "на силу позитивних змін". Він сказав, що важливим кроком у такій трансформації є "зміна того, як ми пересуваємось, що ми споживаємо і як ми взаємодіємо з місцевими жителями".

Він додав, що CopenPay — «це маленький, експериментальний крок до створення нового мислення серед туристів».

Під час пілотного проєкту цього літа загалом 24 культурні заклади, кулінарні майстер-класи та міські заходи пропонують спеціальні пропозиції для відвідувачів, які роблять більш екологічний вибір.

Наприклад, відвідувачі, які приходять до Національної галереї Данії з пластиковими відходами, можуть взяти участь у майстер-класі, щоб перетворити їх на витвір мистецтва.

Відвідувачі, які допомагають доглядати за садами в Музеї Карен Бліксен, можуть дізнатися більше про відому данську письменницю та казкарку, отримавши безплатний вхід до її колишнього будинку, перетвореного на музей.

У Цистерні, колишньому міському водосховищі, перетвореному на підземний мистецький зал, відвідувачі отримують безкоштовну ознайомчу екскурсію лише за те, що прийшли пішки або на велосипеді.

Серед інших цікавинок — безплатний прокат каяків в обмін на збір сміття та безкоштовний вегетаріанський обід в обмін на волонтерство на міській фермі.

Forbes нагадує, що Копенгаген, населення якого полюбляє їздити на велосипеді та насолоджується тісними взаєминами з природою, вже давно вважається одним із найщасливіших і найзеленіших міст Європи.

У столиці Данії є кілька місць для купання в самому центрі гаваней, гірськолижний спуск на вершині електростанції, процвітаючий ринок органічної їжі та швидко електрифікована транспортна система. Понад дві третини міських готелів мають екологічний сертифікат.

туризм урбанізм копенгаген екологія

Знак гривні
Знак гривні