Drone Force. В Україні стартує проєкт з відбору та рекрутингу операторів БПЛА

З 16 липня у Львові в центрі рекрутингу української армії розпочинає роботу рекрутингова група з комплектування підрозділів безпілотних систем Сухопутних військ ЗСУ Drone Force.

Фото: Міноборони
Фото: Міноборони

Про це повідомляє Міністерство оборони.

Зазначається, що усі охочі зможуть пройти відбір на симуляторі БПЛА, отримати необхідну інформацію про службу в екіпажах безпілотних апаратів та рекрутуватися на посаду оператора БПЛА.

«Ми проводимо ретельний відбір кандидатів, включаючи базову загальну військову підготовку та спеціалізовану фахову підготовку. Всі етапи долучення до Сухопутних військ закладені в єдиний проєкт і знаходяться під повним контролем. Людина отримує спеціалізовану військово-облікову спеціальність і гарантовано потрапляє в обраний підрозділ на обрану посаду», – заявив начальник управління безпілотних систем Сухопутних військ ЗСУ Олексій Чорномаз.

Читайте також: Ми полюємо за технікою, ворог — за піхотою. Як рекрутують, навчають і воюють у батальйоні безпілотників “Ахіллес”

Фахова підготовка триває від 17 до 45 днів залежно від спеціалізації оператора БПЛА. Після завершення підготовки військовослужбовця направляють в обраний підрозділ Сухопутних військ.

Спільний пілотний проєкт Міністерства оборони України та Сухопутних військ ЗСУ триватиме у Львові з 16 по 19 липня. Тестування на оператора БПЛА можна буде пройти в центрі рекрутингу української армії за адресою: вулиця Костя Левицького, 67, з 9:00 до 18:00 з вівторка по четвер та з 9:00 до 16:00 у п’ятницю. Надалі проєкт буде доступний і в інших містах.

Читайте також: Вдала атака FPV-дроном: пілот — 20% успіху, інженер — 50%, сапер — 30%

«Якщо людина отримала повістку для уточнення даних, вона може прийти, визначитися, пройти тестування і долучитися до Збройних сил як доброволець. Ми будемо супроводжувати таку людину на всіх етапах долучення до війська, включаючи оформлення в ТЦК та СП та під час навчання», – розповів уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

оператори БПЛА рекрутинг зсу дрони міноборони

Знак гривні
Знак гривні