Наслідки атаки на Київ: значно пошкоджена дитяча лікарня Охматдит, падіння уламків у багатьох районах міста (ФОТО, ВІДЕО)

Зранку 8 липня російські війська здійснив чергову атаку на Київ. Падіння уламків зафіксовано у Деснянському, Святошинському, Голосіївському, Дніпровському, Соломʼянському, Дарницькому та Шевченківському районах міста.

Наслідки атаки на дитячу лікарню Охматдит. Фото: соцмережі
Наслідки атаки на дитячу лікарню Охматдит. Фото: соцмережі
Наслідки атаки на дитячу лікарню Охматдит. Фото: КМВА
Наслідки атаки на дитячу лікарню Охматдит. Фото: КМВА
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Про це повідомляє ДСНС.

У Солом'янському районі внаслідок падіння уламків ракети сталося пошкодження двох поверхів Бізнес-центру. Руйнування на площі 1500 м.кв. 1 загиблий, двоє травмованих, пожежа на площі 50 м.кв.

Дарницький район: Уламок влучив в приватний житловий будинок. Жінка отримала поранення руки.

Деснянський район: горить будинок.

Голосіївський район: пошкоджено гаражі, горять автомобілі.

Шевченківський район: сталось влучання уламків ракет в одну із лікарень.

"В Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня Охмадит, є руйнування", — уточнили у КМВА.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що це одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно дитяча лікарня. "Охматдит" врятував та повернув здоровʼя тисячам дітей.

"Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди.

Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить", — підкреслив Зеленський.

Влада Києва, поліцейські та рятувальники повідомили, що під завалами у дитячій лікарні "Охматдит" можуть перебувати ще люди.

"Аварійні роботи продовжуються безпосередньо тут у дитячій лікарні "Охматдит". Корпуси, які розбирають зараз волонтери, медичний персонал, поліцейські, працівники ДСНС. Зараз ще будуть сили з Національної гвардії для того, щоб швидко розібрати завали й врятувати, можливо, людей, які там знаходяться зараз під завалами", — повідомив в ефірі телемарафону голова МВС Ігор Клименко.

Крім того, в Шевченківському районі є влучання в житловий будинок, повідомив мер Києва Віталій Кличко. "Пошкоджені під’їзди. Один зруйнований. Відбувається евакуація мешканців", — розповів міський голова.

У Шевченківському та Голосіївському районах були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі.

В інших районах міста уламки впали на відкриту територію. На місцях працюють рятувальники.

Станом на 12:00 у Києві попередньо відомо про сімох загиблих. Згодом з'явилася інформація, що кількість жертв зросла до дев'ятьох.

Станом на 15:00 у ДСНС повідомили, що у столиці внаслідок російського масованого обстрілу загинуло 17 людей.

У Солом'янському районі відкрили штаб для допомоги потерпілим. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. Штаб працює у спеціалізованій школі #64, що на Ушинського, 32.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Як повідомлялося, зранку 8 липня росіяни запустили ракети по території України. Під ударом перебували різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ.

У Дніпрі під ударом росіян опинилися житловий будинок та СТО. Унаслідок масованої ракетної атаки на Кривий Ріг є кілька влучань, 10 загиблих, понад 30 поранених, 10 з них — важкі. У Покровську загинуло три людини.

За даними Зеленського, ворог сьогодні запустив понад 40 ракет різних типів.

ракетний терор РФ воєнні злочини рф атака на Київ

Знак гривні
Знак гривні