Пошкоджені типові багатоповерхівки у Бучі відновлюють за допомогою конструктора фасадів (ФОТО)

У Бучі відновлюють пошкоджені внаслідок російських обстрілів хрущовки та панельки за проєктами архітектурної студії Gurtom.

Ілюстрація: Хмарочос
Ілюстрація: Хмарочос

Про це повідомляє Хмарочос.

Будинки на вулицях Склозаводська, Нове Шосе та Яблунська зараз перебувають у різному стані готовності. Там, де капремонт стосувався лише фасадних робіт, продовжують жити люди.

Торік Бучанська міська рада провела тендери на капітальні ремонти будинків на вулиці Яблунська, які виграла будівельно-інвестиційна група «Атлант», уклавши угоди на понад 50 мільйонів гривень.

Архітектори отримали запит на універсальне рішення для типових будівель, яке було б одночасно естетично привабливим, енергоефективним і бюджетним.

Тож команда Gurtom у співпраці з креативною агенцією 2storm розробила конструктор: фасад розклали на елементи, з яких надалі можна збирати різні комбінації.

Ілюстрація: Хмарочос
Ілюстрація: Хмарочос

«Кожна зі складових фасаду, таких як вікна, балкони, вхідні групи, кондиціонери, мали свою варіативність. Те саме стосувалося технічних рішень: утеплювача, кольору та рельєфу штукатурки, використання штроб на фасадах.

Комбінуючи ці елементи між собою, на прикладі типових будинків ми склали готові рішення фасадів, що стали частиною розробленого нами дизайн-коду міста Буча, який зараз активно використовуються різними підрядниками під час відновлення», — розповіла Катерина Оначук, співзасновниця студії Gurtom.

Планування будинків не міняли, оскільки метою було відновити зруйноване.

відновлення україни архітектура буча

Знак гривні
Знак гривні